DwO’2 verliest thuis van koploper (2-4)

15 oktober 2023 20:00

Vandaag trad koploper vv Arendskerke 3 aan op sportpark Driewegen. Onder leiding van scheidsrechter J. Moison ging de wedstrijd om 1 uur van start. De volgende spelers werden opgetrommeld door trainer Rob de Baar;

Joost, Roy (46e min. Jarno), Hendrik, Kjeld, Sander, Pieter, Niels, Karol, Jorn, Yoran, Luuk, Bram, Cas, Delano en Martijn ©. Kortom een goed gevulde bank met 5 verse wissels.

De thuisploeg startte niet overdienstelijk tegen de jonge ploeg uit Arendskerke. De eerste echte grote kans viel dan ook te noteren voor DwO. Het was Luuk die de bal echter niet langs, maar tegen de doelman aan schoot en zodoende bleef het 0-0. Even later waren het toch plots de gasten die de score openden. Een hard zwabberend schot van een meter of 20 was DwO doelman Joost te machtig, en onfortuinlijk viel deze dan ook binnen (0-1). DwO moest nu de rug rechten en kreeg wederom enkele prima mogelijkheden op een treffer, maar helaas stond het vizier wederom niet goed afgesteld, en kwamen de gasten met de schrik vrij. Uit het niets was het plots weer Arendskerke dat genadeloos hard toesloeg, ditmaal werd een corner goed binnen gekopt en zat de koploper op rozen (0-2). De gasten zagen niet veel later een prima schot nog knap gepareerd worden door goalie Joost. Op slag voor rust kreeg DwO’15 nog een prima mogelijkheid, maar Roy zag een snoeiharde kopbal net naast de verkeerde kant van de paal verdwijnen. DwO’15 voetbalde de eerste 45 minuten zeker niet onverdienstelijk en daarom was de 0-2 ruststand een hard gelach voor de thuisploeg, aangezien het drie prima kansen had laten liggen..

Na rust voetbalde de gasten in de beginfase beter dan de thuisploeg. Nu was het echter DwO’15 dat de spanning terug bracht. Eerst was het Delano die met een niet te missen kans verzuimde DwO’15 terug te brengen in de wedstrijd, gelukkig schoot Yoran niet veel later de bal wel onberispelijk van een meter of 20 binnen! (1-2). Helaas was de comeback van korte duur, want VVA sloeg opnieuw snel toe met een 1-3, en besliste de wedstrijd niet veel later zelfs met een 1-4. Toch was het aanjager Martijn van de Graaf die net als vorige week in de slotfase goed storen wederom beloond zag worden met een 2-4. Kort hiervoor liepen de gemoederen tussen beide ploegen nog wat op, en had leidsman Moison de handen vol om de gemoederen te doen bedaren tussen beide ploegen. Met twee heenzendingen (5 minuten tijdstraf) kwam de rust terug op sportpark Driewegen en trok de koploper aan het langste eind deze middag.

Ook na deze wedstrijd bekroop DwO’15 het gevoel dat het niet had hoeven verliezen deze middag. Arendskerke voetbalde zeker bij vlagen beter dan de thuisclub, maar de thuisploeg liet een handvol goede mogelijkheden liggen om een punt of zelfs meer van de koploper af te snoepen. En zodoende blijft de blauw/witte ploeg op 1 staan in deze competitie, niet alleen wat punten betreft, maar ook zeker bij sommige spelers wat babbels betreft maar goed dat terzijde….