DwO’2 wint ook tweede competitiewedstrijd met ruime cijfers! (5-2)

1 oktober 2023 11:45

Vandaag kwamen de mannen van sv Nieuwdorp 2 op bezoek in het pittoreske Driewegen.

Op een zonovergoten herfstmiddag zou de bal vandaag in Driewegen weer gaan rollen voor de mannen van DwO’2. Na de overtuigende overwinning vorige week op vv Clinge (0-4) was het vertrouwen voorafgaand aan deze match met sv Nieuwdorp dan ook groot bij de selectiespelers. Nadat de spelerstas met aanvoerder Martijn ietwat later dan gepland arriveerde (de inwoner van Driewegen, zat nog met z’n jeugdelftal vast op sportpark de Sprong (Jong Ambon) kon de warming up rond 12.30 uur dan toch echt gestart worden, en waren de volgende spelers om 13.00 uur klaar voor het treffen met groen/wit;

Joost, Roy (45e min. Davey), Hendrik, Kjeld, Jorn, Niels, Karol, Yoran (45e min. Nicolaas), Dominic, Cas (55e min. Roy) Martijn © en Delano

De wedstrijd deze middag stond onder vakkundig leiding van dhr. J. Moison en aangezien het week van de scheidsrechter betrof, keerde de leidsman dan ook huiswaarts met een dik verdiend presentje namens DwO’15. Assistent vlagger aan DwO’15 zijde was niemand anders dan Rob de Winter, de nieuwbakken inwoner van Ovezande, en op de vrijdagavond voorafgaand aan dit duel voor de tweede maal kersverse (suiker)oom geworden te zijn kon de wedstrijd om 13.00 uur van start gaan.

De thuisploeg startte goed aan dit treffen. Het balletje werd goed rond getikt en het baltempo lag aardig hoog. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de thuisclub de score mocht openen deze middag, het zag een prima aanval beloond worden met een doelpunt! Eindstation van deze aanval was Delano, die van dichtbij na een voorzet van Cas kon binnen schuiven (1-0). Defensief had de thuisclub de zaakjes ook aardig op orde, dus ging de DwO op jacht naar meer. Het was Yoran die de 2-0 binnen schoot, moet gezegd worden dat de doelman van Nieuwdorp niet geheel vrijuit ging, maar dit mocht de pret voor de inwoner van Oudelande niet deren. Een comfortabele voorsprong voor de mannen van DwO’2 en de koek bleek nog niet op te zijn, want ook aanvoerder Martijn van de Graaf liet zien het (vele) scoren in een ver verleden bij vv borssele, ook op de Drieweegse velden niet verleerd te zijn! Op ‘schilderachtige’ wijze verdween de bal stijf in de kruising en was het op slag voor rust 3-0. Kregen de gasten dan helemaal geen kansen? Jazeker, twee prima kopkansen werden onbenut gelaten en daarom bleef het doel van Joost voor de thee schoon. Met een dik verdiende 3-0 tussenstand gingen beide ploegen aan de thee. In de rust zou de wat later komende William voor Kjeld in de ploeg komen, echter Willem was nog niet gearriveerd zodoende bleef de (ijzer)sterk spelende Kjeld staan op de rechtsback positie.
Na rust lag het niveau van DwO wat tandjes lager dan voor de rust. De gasten kregen enkele goede mogelijkheden, echter de bal viel gelukkig voor DwO’15 plots vroeg na rust weer aan de overzijde. Het was wederom Delano die een aanval doeltreffend afrondde en zodoende de 4-0 voor z’n rekening nam. Hierna sloeg Nieuwdorp terug door de 4-1 binnen te schieten. Het spel golfde nu op en neer, en zowel DwO als Nieuwdorp kregen mogelijkheden om de score uit te breiden. Eerst was het wederom DwO’15 dat doel trof, ditmaal was het Cas. Het doelpuntenbal werd afgesloten door de gasten. Na een miscommunicatie tussen doelman van Zoelen en ondergetekende, viel de bal ongelukkig binnen en stond de 5-2 op het scorebord. Hierna was sluitpost Joost nog enkele malen belangrijk en voorkwam zodoende dat de gasten wellicht nog terug in de wedstrijd zouden kunnen komen. Scheidsrechter Moison breidde er rond de klok van 14.45 een eind aan, en zodoende was de 2e competitieoverwinning op rij een feit.

Een verdiende overwinning deze middag, volgende week gaat Forza 2 op bezoek bij fc Axel. Eens kijken of de lijn doorgetrokken kan worden wat zeges betreft.

Scheidsrechter: J. Moison